VICTORY PERFORMANCE KONCEPT

Följ utvecklingen av vår mest effektstarka motor någonsin

COMBUSTION CONCEPT

Motorcykeln

Presentation av det tredje konceptet som byggs kring den senaste motorn i Victory Motorcycles program. Zach Ness skapade "Combustion som ett svar på hur en amerikansk muskelhoj skulle kunna vara, med tight dragna chassilinjer och en grafik som betonar den spänning som Victory Motorcycles för med sig till den amerikanska motorcykelmarknaden.

ignition concept

Höjdpunkter i Combustion Concept

Den amerikanska fordonsindustrin är fylld med exempel som fått utgöra inspiration till den senaste konceptmotorcykeln. Legendariska muskelbilar som betonade både hög effekt och låg vikt för att plocka ut maximal prestanda på vägen, var inspirationen till Ness bygge. Den nya motorn lovar överlägsna prestanda i 1200cc muskelhojklassen, och är en del av framtiden för Victory Motorcycles. Designen för Combustion betonar viktiga detaljer som talar till prestanda, design och effekt. Viktiga designdetaljer är toppkåpan (1), aggressivt halvmatt färg, skulpterade sidokåpor, ett vasst avslut på bakskärmen (2) och Victory Motorcycles karaktäristiska höjda ”ryggrad” (3)

som följer chassilinjen. Ness customkaraktär dyker upp i de trådekrade fälgarna, hojens intrikata pin striping, och de cleana detaljerna som inkluderar: Arlen Ness: räfflade grepp, växelpedal och fotpinnarna, steg 1 luftintag, customstyret, fasade bromsok, Arlen Ness MagnaFlow avgassystem (4): specialgjorda rostfria avgaskrökar med billet avgasklämma som finns på våra "Low Down" -avgassystem, custom stötdämpare samt fler Billet tillbehör: handtag, risers, motorkåpor, huvudbromscylinderlock och custom RideWright-ekerfälgar. Billet nav och fälg med ekrar i rostfritt stål, Goodridge bromsslangar med målade Brembo radialmonterade bromsok fram och bak. Lack av Eric Reyes.

COMBUSTION CONCEPT

Hojbygget

"Grundmaterialet är fantastiskt – Massor av effekt, liksom ett helt galet motorljud. Inspirationen till hojbygget kom helt och hållet från gashandtaget. Jag ville skapa en motorcykel som var snabb, lätt och redo att attackera vid nästa trafikljus." – Zach Ness

Om Zach Ness

  • "Vår familj har en långvarig relation med Victory Motorcycles, då vi har byggt om många produktionsmotorcyklar under tidigare år, säger Zach Ness. "Det är alltid kul att skåda in i framtiden - så att få förtroende av Victory till att skapa en mer konceptuell hoj har varit fantastiskt, liksom att vara en av de första som fått köra den nya motorn. Den har ett GRYMT klipp."

  • Född in i amerikansk kustombyggarkunglighet, är Zach Ness den tredje generationen av hojbyggare i familjen Ness. Hans farfar Arlen, och far, Cory, etablerade en relation med Victory Motorcycles när Zach bara var tolv, så varumärket har varit en del av hela hans vuxna liv. Omgiven varje dag av hästkrafter, stil och nytänkande, var Zach helt rätt byggare att ta sig an utmaningen att skapa det tredje konceptet kring den nya Victory Motorcycles-motorn.

ignition concept